Празький торт зі згущеним молоком: покроковий рецепт з фото

Час приготування: 1 год.Кількість порцій: 9.Кухонна техніка та посуд: духовка, міксер, кругла форма для випікання діаметром 22 см, ніж, дерев'яна лопатка, каструля, глибока миска, вилка/віночок, пергаментний папір.Особисто для мене шоколадний торт відноситься до десертів, піднімає настрій. Одним з моїх улюблених тортів є торт Прага на згущеному молоці, рецепт якого я відкрила для себе ще в студентські роки. А в період сесії, коли так хочеться солодкого і шоколаду, він для мене був просто незамінним!

Цікавий факт: цей торт був придуманий московським кондитером, який працював в ресторані під назвою "Прага". У часи СРСР рецепт Празького торта зі згущеним молоком був затверджений ГОСТом, що давало можливість виготовити його на будь кондитерській фабриці. При купівлі какао-порошку зверніть увагу на масову частку жиру в його складі. Вона повинна перевищувати 15% (краще 20%). Це означає, що до складу включені масла какао. Шоколадний смак какао-порошку буде більш насиченим. У каструлю додаємо жовтки і недовго збиваємо їх віночком.

Додаємо кип'ячену воду. Тонкою цівкою вливаємо згущене молоко, продовжуючи збивати. Ставимо каструлю на плиту і встановлюємо вогонь на мінімальну потужність, щоб наш крем не підгорів. Варимо суміш до легкого загусання, не припиняючи помішувати.

Готовий крем знімаємо з вогню і додаємо ванільний цукор. Даємо нашій суміші охолонути. Додаємо в чаші міксера вершкове масло. Воно має бути м'яким. Збиваємо масло до отримання білого кольору і додаємо до нього какао-порошок. Потім тонкою цівкою вливаємо нашу загуслу суміш і продовжуємо збивати її міксером. Крем для празького торта готовий!

Після закінчення півгодини дістаємо наш бісквіт з духовки і даємо йому охолонути. За цей час приготуємо для просочення коржів. Приступаємо до приготування просочення. Для цього в каструлю висипаємо цукор і воду.

Доводимо на повільному вогні до кипіння. Одержаний цукровий сироп охолоджуємо до кімнатної температури. Коли він охолоне, додаємо коньяк. Просочення для торта готова. Остиглий бісквіт виймаємо з форми на обробну дошку або плоску тарілку. Нарізаємо вздовж на 3 рівні частини. На сервірувальну тарілку викладаємо коржі і формуємо наш торт.

Просочуємо нижній шар бісквіта коньячної просоченням. Зверху промазуємо празьким кремом. Формуємо наступний шар: на крем кладемо другу частину бісквіта, поливаємо сиропом і промазуємо празьким кремом. Накриваємо наш торт рештою бісквітом, притискаємо його і знову поливаємо сиропом. Поверхня торта змащуємо тонким шаром абрикосового джему. Залишками крему змащуємо боки торта. Ставимо торт в холодильник, щоб він просочився, а самі займемося приготуванням шоколадної глазурі.

Приступаємо до прикраси торта. Шоколадну глазур можна посипати стружкою з тертого шоколаду, зробити композицію з коктейльних вишень і м'яти або прикрасити купленими шоколадними трояндами. Празький торт зі згущеним молоком готовий!Зберігати торт потрібно в холодильнику.Щоб торт став більш ніжним і м'яким, його потрібно дістати з холодильника за півгодини до подачі на стіл.Зазвичай я подаю цей торт з завареним м'ятним або фруктово-трав'яним чаєм, щоб підкреслити смак шоколаду.

Пропоную приділити увагу процесу приготування торта " Прага зі згущеним молоком в цьому відео з докладним рецептом: Якщо ви хочете приготувати традиційний торт, можете скористатися рецептом Торт Прага: класичний рецепт, а для тих, хто хоче прискорити процес Торт Прага в мультиварці, пропоную також детальніше ознайомитися з процесом приготування крему.

Схожі статті:

  • Покроковий рецепт торта Графські руїни зі сметаною

    Для тесту:1 склянку сахара2 курячих яйца1 стакан сметани 1 ч. ложка соди, гашеного уксусом3 склянки муки3-5 столових ложок какао-порошку. Для глазурі: 2 столових ложки какао2 столових ложки...

  • Тісто для мантів рецептический покроковий рецепт з фото

    Ек видаються глухарі не тісто для мантів рецепт класичний покроковий рецепт з фото тупоумной. Ґрунтовні можуть измордовать після каріоти. Зазвичай передбачається, що отколь смастеривший емітер...

  • Легкий торт зі згущеним молоком

    Пропоную вашій увазі простий в приготуванні, але дуже смачний торт, який припаде до смаку всім членам сім'ї, а може, навіть стане традиційним сімейним десертом. Нескладний рецепт обов'язково...

  • Торт медовик, класичний рецепт з фото покроково

    Готують торт медовик , класичним рецептом з фото покроково, зазвичай з медових коржів та сметанного крему. Звичайно, при бажанні ви завжди можете замінити сметанний крем на будь-який інший,...

  • Торт Червоний оксамит. Покроковий рецепт

    Коли я побачила цей торт, була вражена його незвичайним червоним кольором, коли спробувала, він мене привів у захват! М'які, ніжні бісквіти і смачний, густий вершковий крем. Торт червоний...