Класичний салат Олів'є: рецепт на Новий Рік!

Класичний салат Олів'є - рецепт на Новий Рік, який підніме вам святковий дух! Улюблені всіма новорічно-різдвяні свята вже на носі, і чудовий настрій готове прикрашати посмішкою ваше обличчя, а вашу душу приємним теплом очікування дива! В честь цього сьогодні я відкриваю серію новорічних рецептів, які абсолютно точно допоможуть вам налаштуватися на хвилю щасливих змін.

А першим у колекції 'новорічні рецепти' буде, звичайно ж, цвях новорічної програми - салат Олів'є Класичний рецепт, який я розповім, підійде, як м'ясоїдам, так і вегетаріанцям. Хоч це і салат Олів'є з ковбасою ?? вся справа в тому, що я використовую вегетаріанську ковбасу, в якій м'яса немає, але ви, звичайно, можете класти будь-яку, а також замінювати її на червоне м'ясо, птицю або навіть червону рибу. А який варіант радянського салату ви любите найбільше?

До речі, якщо ви шукаєте щось особливе, то вас вже чекають інші святкові страви і смачні салати на Новий Рік. Переходьте за посиланням, дивіться, вибирайте. Один з моїх улюблених салатів, який сподобається абсолютно всім - салат з червоною рибою, помідорами і сиром - відмінна прикраса столу в новорічну ніч! Рецепт салату Олів'є, насправді, дуже проста, хоч і займає більше півгодини часу. Вся справа в тому, що картопля, морква, яйця і м'ясо (якщо ви використовуєте саме його) слід спочатку відварити.

Цим і займемося. Добре миємо всі овочі і яйця, кладемо в одну каструлю, заливаємо холодною водою, ставимо на сильний вогонь і накриваємо кришкою до закипання. Після того, як вода почне кипіти, піднімаємо кришку і зменшуємо вогонь. Всі овочі та яйця варяться протягом різного часу: яйця - 7 хвилин, моркву - 10-15, картопля-15-20. Тому просто дістаємо потрібний інгредієнт у відповідний час з каструлі і остуджуємо. Овочі повинні легко протыкаться ножем при готовності.

М'ясо краще варити в окремому окропі 15-20 хвилин до готовності. Салат Олів'є з куркою або Олів'є з м'ясом - хороша заміна класичного салату Олів'є з ковбасою.Поки варяться необхідні інгредієнти, дуже раджу приготувати домашній Майонез. Якщо ви ніколи цього не робили, спробуйте один раз і ви зрозумієте, як це просто, швидко і неймовірно смачно, перевірено особисто!

Прочитайте покроковий рецепт з фото домашнього Майонезу і повертайтеся назад ?? Так як ми не очищали овочі від шкірки перед варінням, робимо це після того, як овочі охолонуть, щоб не обпалити собі руки. Теж саме проворачиваем і з яйцями. Чому я не очистила овочі відразу?

Справа в тому, що в такому вигляді зберігається в них значно більше вітамінів і корисних речовин навіть при варінні, а не дивлячись на те, що новорічний рецепт, все одно хочеться зробити його максимально корисним. Приступаємо до активного приготування. Ми робимо правильний, справжній Олів'є, інгредієнти тому ріжемо дрібними кубиками. Почнемо з ковбаси (м'яса), картоплі, яєць і моркви.

Можна використовувати зручну яйцерезку, однак у мене такого немає, тому я нарізала все вручну, ножем. Складаємо все в салатник.Тепер нарізаємо дуже дрібно зелену цибулю кубиками свіжі огірки мариновані (якщо це корнішони, то можна і кружками), кладемо свіжий зелений горошок і 2 столові ложки майонезу. Я зазвичай готую салат Олів'є зі свіжим огірком і з маринованою навпіл, щоб надати більшої свіжості, але залишити звичний смак соління, однак можна готувати і тільки з одним видом огірків на вибір.

Ще я використовую свіжозаморожену зелений горошок, попередньо його розморозимо, звичайно. Для цього можна опустити пакет з горошком в гарячу воду хвилин на 10. Свіжий горошок виграє у консервованого, він має більш яскравий колір, щільну консистенцію і солодкуватий смак.

Мені здається, якщо б в радянські роки продавався такий горох, наші мами і бабусі використовували б саме його ?? Такий от оригінальний рецепт Олів'є виходить. І дуже яскравий!Солимо, перчимо салат Олів'є (рецепт з ковбасою або м'ясом обов'язково потребує перці), ретельно перемішуємо і по мірі необхідності додаємо Майонез. Я не кладу відразу багато заправки, тому що новорічний салат може вийти занадто жирним і калорійним.Перемішуємо всі інгредієнти ще раз і... все!

Тепер ви знаєте, як приготувати салат Олів'є!Поки ви розкладаєте по тарілках дуже смачний салат Олів'є, я підведу підсумки. Розкладаємо салат Олів'є, фото якого красуються перед вашими очима, по тарілках або, як зазвичай, ставимо в центр новорічного столу.Як бачите, приготування Олів'є на Новий Рік не займе занадто багато часу і сил, все дуже просто, а як гарно виглядає! Рецепт смачного Олів'є тепер є і у вас. А дуже скоро вас чекає приголомшлива оселедець під шубою, легкий Вінегрет і салат з кальмарами і авокадо!

Щоб не пропустити чарівні страви, підписуйтесь на розсилання нових рецептів, це безкоштовно! Крім того, при підписці ви отримаєте в подарунок цілий збірник повноцінних рецептів з 20 страв, що готуються дуже швидко, від 5 до 30 хвилин, що заощадить масу вашого часу! Є швидко і смачно — це реально!

Пробуйте повторити новорічне Олів'є, ставте лайки, залишайте коментарі, оцінюйте по достоїнству, розповідайте, що у вас вийшло і чи пробували ви подібний рецепт, і пам'ятайте, що готувати смачно — досить просто, і ви більш талановиті, ніж можете собі уявити! Насолоджуйтеся вашою їжею! Мій улюблений варіант олів'є з сьомгою! Теж роблю з замороженим горошком, а не банковим!

Віка, ваші фотографії дуже гарні, дякую за рецепти! Олів'є давно відомий святковий салат, який можна готувати з будь-яким відвареним м'ясом або ковбасою. Тут представлений класичний рецепт салату з вареною ковбасою.

Повноцінні страви тепер можна приготувати за 5-30 хвилин! Збірник 'Готуємо швидко і смачно!', складається з 20 найбільш швидких рецептів, тепер можна отримати абсолютно безкоштовно! Тисни швидше на червону кнопку! Мене звуть Віка Лепинг, і я дуже хочу, щоб смачна, корисна і гарна їжа стали доступні кожному з вас. Моя мета: показати людям, що найсмачніші страви ресторанного рівня можуть бути приготовані вдома інколи за лічені хвилини, а правильне і здорове харчування складається з тисяч різноманітних кулінарних шедеврів.

Прості і смачні рецепти страв з якісних продуктів, правильна їжа і почуття смаку – це доступно, це те, чим я хочу поділитися з світом. Мої кулінарні рецепти з фото і різні статті на тему «кулінарія» будуть корисними як для початківців, так і для профі, так що залишайтеся зі мною, і я покажу вам цілий світ вишуканих страв, які під силу приготувати кожному з вас.

Схожі статті: