Картопляний сік корисні властивості та рецепти ефективного застосування

Чим корисний картопляний сік для здоров'я людини, що входить до його складу, при яких захворюваннях корисно застосовувати, як готувати і кому він шкідливий. Картопля – найпопулярніший продукт у нас в країні по частині кулінарії. Але багато хто забуває про те, що цей овоч має і чимало корисних властивостей. Це не тільки відмінне джерело енергії, але і досить поширене засіб від багатьох захворювань, зокрема, від гастритів, виразок і діабету. Картопляний сік виходить із свіжої картоплі. Він має швидку засвоюваність.

Продукт рекомендується як народної, так і офіційною медициною. У сирому картоплі зберігається весь той вітамінний комплекс, який має потужний цілющий вплив на людський організм. Лікування картопляним соком виправдано не тільки складом, але і тим, що цей овоч зменшує запалення в організмі.

Картопляний сік тамує біль і знімає запалення, регенерує тканини, налагоджує водно-сольовий баланс, нормалізує кількість гемоглобіну, загоює рани, вбиває бактерії, знімає спазми і трохи розслабляє ШКТ з-за легкого проносного ефекту. Цей продукт по-справжньому вважається особливим з-за свого широкого впливу на організм, але багато хто навіть не здогадуються, чим корисний звичайний картопля.

Отже, для одержання рідини необхідно ретельно вимити овочі, видалити очі, якщо є. Після цього потрібно плід переробити в соковижималці. Є й інший спосіб отримання соку – необхідно овоч натерти на тертці і віджати рідину за допомогою марлевої тканини. Після отримання картопляного соку потрібно залишити його на кілька хвилин, щоб крохмаль опустився на дно посудини. Далі можна вживати потроху. Через 10-15 хвилин такий сік буде непридатний для використання, тому бажано випити його досить швидко.

Лікування картопляним соком вимагає особливої підготовки: за пару тижнів до цього краще відмовитися від риби, мису, солодощів, солоних і пряних продуктів. В ідеалі – потрібно віддати перевагу сирим овочам, але якщо організм вимагає вареної їжі, варто повернутися до звичного харчування. Лікування картоплею можливо тільки в період, коли плід ще досить свіжий і придатний для лікування, тобто з середини літа і до кінця зими.

Для прийому рекомендують чистий сік овоча, але для більш приємного смаку можна змішати його з морквяним соком. Деякі фахівці рекомендують додавати до нього сік селери. Це допоможе при панкреатиті, колітах, гастритах, запорах і інших захворюваннях ШЛУНКОВО-кишкового тракту.

У великій кількості цей продукт здатний викликати порушення роботи нервової системи або запалення підшлункової залози. Оптимально перед прийомом соку картоплі відвідати лікаря і отримати у нього консультацію за своїм станом здоров'я. Інформація на сайті надана виключно в ознайомлювальних цілях, не претендує на довідкову та медичну точність, не призначена для самостійного лікування, не є керівництвом до дії. Всі матеріали сайту представлені тільки в інформаційних цілях.

Сайт не схвалює і не пропагує самолікування.Перед застосуванням будь методики або препарату, обов'язково консультуйтеся з лікарем.

Схожі статті: