Котлети курячі в духовці рецепт з фото дієтичні

М'ясо курки вважається самим ніжним і добре засвоюється організмом, тому його можна вносити в дієтичне меню. Також куряче м'ясо дуже підходить для дитячого харчування. Велику цінність в дієтичних страв несуть котлети з курячого м'яса, так як подрібнене м'ясо рекомендується споживати малюкам, а також в лікувальних дієтах. В дієтичному харчуванні грає важливу роль термічна обробка м'ясного продукту. Запікання є найкращим способом приготування дієтичних страв.

Ми надамо вам декілька рецептів приготування дієтичних курячих котлет в духовці, а ви виберіть для себе найбільш оптимальний варіант і отримуйте задоволення і користь від приготованої страви. Ретельно промийте філе під проточною водою. Подрібніть за допомогою блендера або в м'ясорубці. Очистіть ріпчасту цибулю, промийте і пропустіть слідом за м'ясом у м'ясорубці. Замісіть однорідний фарш, посоліть за смаком і додайте одне яйце. Ретельно перемішайте. Розігрійте духовку до 180 градусів, дістаньте деко і злегка змастіть рослинною олією.

Змочіть руки трохи водою і формуйте котлетки. Після чого відразу викладайте на деко. Присипте насінням фенхеля і випікайте котлетки на протязі двадцяти хвилин до рум'яної скоринки. Готові дієтичні котлетки виходять дуже ніжними, подавайте з розсипчастим рисом або гречкою і отримуйте задоволення від корисного страви. Обполосніть кабачок, очистіть і натріть на крупній тертці, присолите і залиште, щоб витік зайвий сік. Після закінчення часу додайте у готовий фарш подрібнений кабачок.

Цибулю очистіть і наріжте маленькими кубиками. Додайте у фарш. Доведіть до однорідної консистенції, додавши панірувальні сухарі і сіль.

Сформуйте своїми руками невеликі котлети і викладіть на деко або у форму для запікання. Розігрійте духовку до 200 градусів і поставте випікатися котлети на півгодини. Поки котлети підрум'яняться, приготуйте соус. Змішайте в невеликій ємності сметану з молоком і борошном і доведіть до однорідної консистенції. В принципі після закінчення часу котлети готові до вживання, але все-таки приготуйте їх в соусі. Залийте котлети соусом і посипте бажаними спеціями. Поставте блюдо в духовку ще на 15 хвилин.

Дієтичні котлети з кабачком готові, подавайте з улюбленим гарніром і отримуйте компліменти від рідних. Влийте в глибоку ємність вершки і покладіть в неї шматочок білого батона, щоб він розм'як. Ріпчасту цибулю очистіть, промийте і подрібніть в блендері або м'ясорубці.

З'єднайте курячий фарш з розмоченим батоном, додайте яйце і подрібнену цибулю. Додайте сіль і доведіть до однорідної консистенції. Панірувальні сухарі викладіть в глибоку тарілку, сформуйте котлетки і обваляйте кожну в панірувальних сухарях. Дістаньте деко, змастіть трохи рослинним маслом і викладіть котлетки. Твердий сир натріть на дрібній тертці.

Присипте сиром котлети і поставте в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Випікайте курячі дієтичні котлети протягом півгодини. Подавайте котлети з улюбленим гарніром і отримуйте задоволення від корисного і смачного страви.

Схожі статті:

  • Гусак в духовці покроковий рецепт з фото

    Коротше, вийшов гусак з яблуками і нічого зайвого. Різноманітні вишукані рецепти домашніх умільців і не тільки.... Підписка + Лайк. салати,соус,рецепти,реце... Фольгу акуратно загортаємо і...

  • Курячі котлети рецепт з фото з сиром

    Давайте приготуємо смачні, ніжні і соковиті курячі котлети з сиром! Це дуже ситне і смачне друге блюдо, яке відмінно поєднується практично з любим гарніром. Це може бути картопляне пюре або...

  • Дієтичні курячі котлети на пару

    Перетягніть і відпустіть іконку W на іконку Будинок в панелі інструментів браузера, потім натисніть " Так " у спливаючому вікні. Навіть якщо у вас немає мультиварки, ви все одно можете...

  • Рецепт котлети в духовці

    Приготування такого звичного повсякденного страви, як м'ясні котлети, у багатьох господинь займає багато часу. А ще сковорідка з великою кількістю використаного жиру, яку так не хочеться потім...

  • Як смачно приготувати кету в духовці: рецепти з фото

    Кета – це різновид тихоокеанського лосося. Червона риба цього виду набуває чудові смакові характеристики при солінні, копченні і запіканні. Високу харчову цінність представляє не тільки...